אי אפשר שבת חורפית בלי חמין איכותי טבעוני וטעים אש
המתכון: להשרות כוס וחצי של גריסי פנינה, כוס וחצי של אורז מלא עגול
וכוס וחצי של שעועית מעורבת צבעונית למשך 12 שעות לפחות
לשים בשקית קוקי את הדגנים שהשרינו ללא המים ולחורר את השקית עם מזלג
לטגן בצל ומעט שום בתחתית סיר עם שמן.
לחתוך חתיכות גדולות של בטטה ושל קולורבי ואפשר גם דלורית
(אפשר גם שומר למי שאוהב) ובצל גדול שלם.
לסדר בסיר בצל ושום בתחתית אח"כ לשים שעועית צבעונית
לשים את שקיות הקוקי עם הדגנים, לסדר חתיכות גדולות של ירקות קשים למלא מים עד שעובר את הכל להוסיף מלח אטלנטי קינמון אגוז מוסקט ואפשר ג'ינג'ר וכורכום
ניתן להוסיף שיני שום שלמות ולפזר בסיר לפי הטעם.
לתת לזה רתיחה על האש ולהכניס לתנור לכ- 15 שעות.
ו… ללקק את האצבעות