מצרכים:
- כוס עדשים ירוקות אחרי השריה במים של מספר שעות
- חצי כוס שיבולת שועל או פירורי לחם
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- חצי כוס עלי פטרוזיליה
- חצי כוס זרעי פשתן או אגוזי מלך טחונים (לא חובה)
- 3 כפות טחינה גולמית
- 4 כפות מים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית כמון
- רבע כפית פלפל שחור ושמן לטיגון.
אופן הכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים
עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
יוצרים מהתערובת 5 כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
מטגנים בכף שמן כ- 5 דקות מכל צד
או אופים על גבי נייר אפייה כ- 15 דקות מכל צד